Tilaan voimaannuttavaa energiaa

17.07.2023

Millä tavalla voimme vaikuttaa tilan tuomaan energiaan? Ja millä tavalla se lopulta vaikuttaa meidän omaan viihtyvyyteemme tilassa ja jopa elämässä ylipäätään?

Mielestäni energia tilassa on juurikin tunnetta, alitajuista tai tietoista. Tilan energiaan voimme vaikuttaa hyvin monenlaisilla ratkaisuilla, mutta ennen kaikkea itselle kotoisa tunne ja tilan viihtyvyys luo hyvää sekä helposti lähestyttävää energiaa. Jokainen on varmasti joskus kokenut "ihan kuin kotiin olisi tullut" -tunteen, minkä tahansa asian yhteydessä. On se ollut jonkin ihmisen tapaaminen, matkustaminen uuteen paikkaan tai tullessaan uudenlaiseen tilaan. Tuolloin hyvän energian virta on ollut todella voimakasta sekä voimaannuttavaa. Tuo tunne on antanut hyvin voimakkaan tietoisuuden viihtyvyydestä juuri siinä hetkessä.

Olen asunut monissa ja hyvinkin erilaisissa rakennuksissa. Täysin uusissa, sata vuotta vanhoissa ja kaikkea siltä väliltä. Olen asunut kerrostaloissa sekä vanhoissa puutalo-osakkeissa ja omakotitaloissa. Kaikissa on lähtökohtaisesti ollut hyvin erilaista energiaa. Täysin uusi rakennus tai tila huokuu uutuutta, puhtautta ja vahvasti eteenpäin vievää tunnetta. Vanhassa rakennuksessa tai tilassa tunnelma muistuttaa menneestä ajasta ja huokuu rentoutta ajan patinoituneineen pintoineen. Saman energian tuoman vivahteen tuovat myös uudet sekä vanhat huonekalut. Näillä voikin hyvin leikitellä sisustuksessa, sillä uusi huonekalu tuo tilaan raikkautta ja uutuuden kepeyttä, kun taas vanha kaluste antaa tilalle persoonallista rouheutta ja muistuttaa eletystä elämästä.

Myöskin kalusteiden luonne ja määrä sekä tilan valoisuus, avaruus ja tuntu luovat oman sävyn tilan energiaan. Kalusteiden sijoittelulla ja kalusteiden määrällä voidaan vaikuttaa hyvin paljon näihin asioihin. Tilan ja kalusteiden tasapaino tuo ilmavuutta ja näin energiat voivat vapaasti virrata tilassa.

Muutama vinkki, joihin kannattaa kiinnittää huomiota:

- Jo pelkästään yksittäinen huonekalu voi blokata ikkunasta tulevaa luonnonvaloa luoden tilaan hämäryyttä ja ahtauden tunnetta. Uudelleen sijoittelulla voidaan saada tilaan valoisuutta, tilan tunnetta ja ns. parempi flow.
- Huonekalujen suunta vaikuttaa myös alitajuisesti viihtyvyyteemme. Muun muassa tuolilla istuessa pois päin ovesta tai ikkunasta voi luoda ihmiselle turvattomuuden tunnetta. Tämä tunne ei välttämättä ole tietoista vaan alitajuista, mutta vaikuttaa vahvasti viihtyvyyden tunteeseen.
- Kalusteiden suorat kulmat huokuu pysähtyneisyyttä ja kovuutta, kun taas pyöreät kalusteet luovat pehmeyttä ja virtaavuutta tilaan. Näiden sijoitteluun kiinnittämällä huomiota voidaan saadaan uudenlaista rytmitystä ja tasapainoa.

Se, että tilassa on tasapainoinen, viihtyvyyden ja omanoloisuuden tunne vaikuttaa vahvasti elämäämme positiivisesti ja parhaimmassa tapauksessa jopa hyvinkin voimaannuttavasti!


Riikka Tamminen